Studentenresidentie Den Boogaerd
Studentenresidentie
Den Boogaerd
Studentenresidentie Den Boogaerd
Faq
Wat zijn de extra voorzieningen?
  • Zijn er voldoende en nette wc’s en douches?
  • Is er gemeenschappelijke keuken?
  • Is er internet (kotnet), een sociale ruimte, een fietsenberging?
  • Wordt er wekelijks gepoetst?
  • Moet je zelf zorgen voor huisvuilzakken of poetsgerief? Wordt het huisvuil weggehaald of moet je er zelf voor zorgen?
  • Is de kamer bemeubeld?

In Studentenresidentie Den Boogaerd is dit alles aanwezig volgens de reglementering.
Iedere kamer is bemeubeld en voorzien van een lavabo met warm en koud water,
De wc’s, douches, keuken en gemeenschappelijke delen worden wekelijks gekuist.
In de huurprijs is er internet (kotnet) en evenals een fietsenberging inbegrepen.
De kamers zijn volledig bemeubeld op bureaustoel en matras na.
Afval wordt twee maal per week verwijderd, je moet niets voorzien behalve het wegbrengen van het afval naar de afvalcontainers.
Voor uw comfort werd er een waterverzachter geplaatst

Hoe zit het met energie en verbruik?

Studentenresidentie Den Boogaerd wordt voorzien van groene energie! Om verspilling tegen te gaan, meten we het verbruik en rekenen we dit individueel af van het betaalde voorschot. Het overgrote deel krijgt een teveel terugbetaald. Huurders die meer wensen te verbruiken of verspillen, betalen hiervoor dus zelf en niet de kotgemeenschap.

Wie zijn wij?

Wij zijn een team van Kotbazen die studentenhuisvesting voorzien in Leuven en Antwerpen. Zelf oud-studenten, hebben we nog altijd een hart voor Leuven en zijn we niet vergeten wat het is om student te zijn. Ons doel is comfortabele, veilige kamers aan te bieden aan een betaalbare prijs. Wij richten ons op studenten die in een residentie willen samenwonen en samen studeren met (nieuwe) vrienden en mede-studenten en wij hopen dat de op kot ontstane vriendschapsbanden ook na het studentenleven voortgezet zullen worden. Wij zijn verheugd vele studenten van hun allereerste dag in Leuven tot het afstuderen onderdak geboden te hebben en vaak ook aan verschillende studenten uit hetzelfde gezin.

Is roken toegestaan?

De studentenresidentie is een volledig NIET rokersgebouw zowel voor huurders als bezoekers, zowel binnen als buiten. We verhuren niet aan rokers omwille van brandveiligheid en hygiene.

Wat is de duur van het contract?

In Studentenresidentie Den Boogaerd huur je voor een volledig jaar. Sommige verhuurders verhuren voor tien maanden. Dat lijkt goedkoper maar als je je spullen tijdens de vakantie op de kamer laat staan of je hebt overhoopt tweede zit, dan moet je meestal ook voor de resterende twee maanden betalen. Een twaalfmaandencontract is dus zeker niet nadelig voor mensen die na tien maanden Leuven niet helemaal verlaten.

Zijn er ‘verborgen kosten’?

Neen! De contractueel vastgelegde totale prijs (huur+onkosten) omvat ALLE vaste kosten. We zullen je achteraf dus niet extra aanrekenen voor stadstaks (‘de kotbelasting’), afvalverwijdering, reiniging, internet enzovoort.

Leven in gemeenschap?

Sommige mensen verkiezen een groot gebouw met veel sociale contacten, anderen verkiezen de intimiteit van een klein huis. Denk hierover eventjes na voordat je op 'kotjacht' gaat. Op een goed kot moet je je thuis voelen. In Den Boogaerd leef je in gemeenschap met medebewoners, typisch georganiseerd per verdiep. Aktiviteiten, orde en netheid van de gemeenschappelijke delen is een gedeelde verantwoordelijkheid en we verwachten dat dit alles in samenspraak georganiseerd wordt.

Waar is het gebouw gelegen?

De ligging van het kot is erg belangrijk hoewel Leuven een kleine stad is. Studentenresidentie Den Boogaerd combineert een zeer centrale ligging met een zeer rustige omgeving. Het gebouw is gelegen in een verkeersluwe en zeer rustige straat, maar toch in hartje Leuven. Je bent op enkele minuten wandelen bij de meeste faculteiten in de stad. Alle kamers zijn vrij van verkeerslawaai, zowel aan de voor- als achterzijde van het gebouw.

Hoe groot zijn de kamers?

De kamers zijn 9 tot 16 vierkante meter. Dit lijkt misschien klein, maar hiervoor heb je een kamer in het hart van de stad. Om te studeren en te slapen is dit ruim voldoende. Bovendien is het op deze wijze mogelijk met meerderen samen te wonen.

Hoe zit het met de brandveiligheid?

Alle wettelijke voorzieningen inzake brandveiligheid zijn beschikbaar (ladders, branddeuren, blussers, branddekens, brandcentrale, ontrokingsluik enz) en worden jaarlijks gekeurd.
Qua brangveiligheid gaan we verder dan de wettelijke normen. De kamernummering is bijvoorbeeld zodanig dat de brandweer snel alle kamers kan nakijken. We voorzien extra brandhaspels. Er zijn 3 tot 4 vluchtwegen voor de meeste kamers. De fornuizen zijn beveiligd met tijdschakelaars.

Is er een reglement?

Er is een reglement van inwendige orde als bijlage aan je huurcontract. Concreet komt dit erop neer dat je je als normale persoon moet gedragen. Wij verwachten dat alle aktiviteiten die hinder kunnen veroorzaken naar medebewoners toe, in samenspraak of met akkoord plaatsvinden. Er is een beurtrol voor het verwijderen van glasaval en het toezicht op de netheid van de keuken. .